Waterschapsband 
(voorjaar 2004)

Niet één maar 13 sterren straalden op 23 mei 2004 in zaal de Radstake. Ons jaarlijkse personeelsfeest werd opgefleurd met een heuse Soundmixshow. Collega’s kropen in de huid van onder andere Koos Alberts, Melissa Etheridge, Elvis en Luv. Allemaal onder muzikale begeleiding van de speciaal voor dit feestuit collega’ssamengestelde PV-Showband. Het publiek stak zijn bewondering voor het muzikale talent en het lef van hun collega’s niet onder stoelen of banken.

Het valt niet mee om elk jaar weer iets leuks voor een personeelsfeest te bedenken. Vaak wordt een jaar van tevoren binnen de personeelsvereniging een commissie gevormd die de organisatie voor haar rekening neemt. Al vrij snel kwam het idee om een soundmixshow te organiseren. Met een eigen PV showband en collega’s als artiesten. Een Henny Huisman om de zaak aan elkaar te praten was direct gevonden. Binnen de personeelsvereniging en zelfs binnen het waterschap hebben we maar één artiest die daar voor in aanmerking kwam! Juist ja, Martin Nieuwenhuis. Ook de band was vrij snel gevormd. Zelfs de soundmixers boden zich spontaan aan. Het formeren van een jury was lastiger. Met name het vinden van een voorzitter van buiten het waterschap koste aanzienlijk meer tijd. Maar uiteindelijk hebben we Hans Keuper van de Achterhoekese formatieBoh Foi Tochbereid gevonden. De organisatie heeft daarnaast ook gezorgd voor licht, geluid, kleding en schmink. Gedurende de vele oefensessies zag je de show groeien. Eerst een band die steeds beter ging spelen, vervolgens artiesten die niet te stoppen waren en als laatste de kleding. Toen ik de foto van LUV zag dacht ikdit kan niet meer stuk“.

Het enthousiasme van de deelnemers maar zeker ook van de commissie groeide met de week. Er werd al gesproken om als vervolg een smartlappenvestival te organiseren. De prijs voor de winnaar had nog wat voeten in de aarde. Uiteindelijk is het een wisselvocaal geworden die – volgens één van de organisatorenmooi is van lelijkheid.
Het is twee uur in de middag de spanning stijgt. De kandidaten komen gespannen binnen. De band haalt een hele oplegger met apparatuur leeg. De organisatie kijkt met veel interresse naar het geheel en vraagt zich af.. “zal alles volgens plan verlopen?” Achter de schermen kleden onze collega’s zich om en worden geschminkt. Met trillende knie?n staan ze klaar om op te treden.. Klokslag half vijf wordt de soundmixshow geopend en kan het spektakel beginnen. Als eerste komt Monique Hennink als Nena op. Ze bijt niet alleen het spits af maar weet ook het publiek dat in grote getallen aanwezig is bij de act te betrekken
En zo volgen er nog 10 andere optredens en keer op keer weer spectaculair. Als de soundmixers na het zingen denken het gehad te hebben dan staat daar opeens nog onze Henny Huisman met een paar indringende vragen. De jury had voor elk optreden lovende woorden. Alhoewel de uitspraken van de voorzitter voor sommige, dus ook voor mij, wel ondertiteld hadden mogen worden. Ik zou bijna de PV showband vergeten. Wat kunnen die mannen een geweldig stukje muziek maken. Tenslotte maakte lichteffecten, video en een professionele geluidsman het geheel tot een geweldige happening.

Dat de jury het met zo veel verschillende kwaliteiten moeilijk had om een winnaar aan te wijzen is voor mij duidelijk. De wisselvocaal is door Nena in ontvangst genomen. Na de prijsuitreiking heeft de formatie Boulevard het stokje met een andersoortige show overgenomen. Kortom een geslaagd feest vooral door de inbreng van onze eigen collega’s. Dank daarom aan alle medewerkers die aan de soundmix hebben meegewerkt. Dankzij jullie is het geheel uitgegroeid tot één van de mooiste personeelsfeesten in de historie van de personeelsvereniging!

(bron : Waterpalet)