Suspender 
(1980 – 1984)

Bluesrock formatie Suspender wordt in mei 1981 een begrip in het Achterhoekse popcircuit. Het repertoire bestaat voor negentig procent uit eigen composities en varieert van vrij heavy tot wat meer up-tempo muziek, afgewisseld met enkele ballads. De muziek wordt veelal door de bandleden zelf geschreven en mijn studiegenoot Leo Janssen van de Landbouw Hogeschool in Wageningen is verantwoordelijk voor de teksten. Regelmatig vinden er optredens plaats in allerlei jongerenclubs en muziekcafe’s, waarbij vooral Gosse “Steamhammer” Nieuwenhuis, die een aanzienlijke batterij trommels en bekkens bedient, veel opzien baart.

Niet lang nadat de band op 29 januari 1982 een succesvol voorprogramma van Herman Brood verzorgt verlaat de Aaltense snorremans Hans Fles de eerste line-up. Zijn opvolger, de Bredevoortse zanger Gerjon Fonhof, wordt in het voorjaar van 1982 de nieuwe frontman. Met Lené te Voortwis als producer neemt Suspender tot tweemaal toe in april 1982 resp. maart 1983 een demo met uitsluitend eigen werk op.

Wanneer begin 1983 Dirk Hemink de band verlaat gaat Suspender verder als viermansformatie. Een concert op 7 mei 1983 in “Ons Huis” in Bredevoort en het voorprogramma van Vandenberg in Eucalypta op 18 november 1983 vormen enkele hoogtepunten.

Live in Ons Huis (1983):

1. Keep the motor runnin’

2. Streetwalking

Inmiddels is Suspender alweer toe aan nieuwe frontman. De naam van zanger nummer 3 is Jos van Wijk. In deze bezetting wordt in januari 1984 een derde demo in eigen beheer opgenomen met wederom alleen eigen werk.

Medio juli 1984 stopt de band. Harry en Gosse starten Vanguard en mij zien we na het muzikale “Hihatt” uitstapje in de zomer van 1984 terug bij Junid Six.

Demo oefenruimte (1984):

3. The drifter

4. Joke about me baby

(bron: Stichting PAL)

Op 14 februari 2010 vond Wenters Live! plaats. Naar aanleiding van het boek Popmuziek in Winterswijk * Een greep uit 50 jaar pophistorie traden tussen 11 en 23 uur meer dan 30 bands op in Schouwburg de Storm in Winterswijk. Onderstaande Youtube filmpjes geven een impressie van het optreden van  Suspender (met zanger Hans Fles uit de eerste bezetting) op die dag.