Sheezmine 
(2001 – 2004)

Wie anno 2002 in de Winterswijkse muziekscene de naam Siep Geurink zegt, zegt Rhythm & Blues en Soul. Gelijktijdig en vanzelfsprekend valt dan ook de naam van Ben Veurman. Siep en ik spelen al sinds mensenheugenis samen in diverse formaties. Wanneer wij in de herfst van 2001 bassist Richard Courant en drummer Rick Hennink (Eibergen) ontmoeten, duurt het niet lang voordat de eerste repetities plaatsvinden in een bekende (afgelegen) oefenruimte in Meddo.

Onder de naamSiep & de Viagra’s” (muziek met potentie) wordt in februari 2002 een eerste try-out gegeven. Om de band een wat serieuzer imago te geven wordt de naam al spoedig veranderd in Sheezmine. De band staat garant voor een optreden van drie sets van drie kwartier, met onvervalste soul klassiekers als “Sweet Soul Music” en “Everybody Needs Somebody To Love”, dampende rhythm & blues krakers en stuwende rock & roll nummers als “Great Balls Of Fire” tot aan “Tutti Frutti“.

In augustus 2003 komt Theo Tellings uit Enschede de band op toetsen versterken. Sheezmine speelt in 2004 in totaal een dozijn optredens in de regio, zoals bijvoorbeeld op het Queens Night Gala op 29 April in de schouwburg van De Storm en tijdens één van de Dolle Muziekdagen in het Kronenhuis.

Wanneer in oktober 2004 Sheezmine stopt, komt hiermee ook een (voorlopig) einde aan de twintigjarige samenwerking van mij en Siep. Rick Hennink en ik besluiten om in 2005 samen te gaan spelen in Piece of Cake.

(bron : Stichting PAL)