Piece of Cake
(2004 – 2011)

Na ruim twintig jaar vind ik voormalig Suspender lid Harry Kruisselbrink in 2004 weer terug in de coverband Piece of Cake, terwijl Rick Hennink en ik elkaar nog kennen uit Sheezmine. Zangeres Joyce van der Loo is het vierde lid van de band. Zij kwam tijdens het internetsurfen terecht op marktplaats.nl en kwam de noodkreet van Rick en mij tegen om een (goede) zangeres. Nou die hebben we gevonden.

Het drie uur durend repertoire van Piece of Cake is typischekroegenmuziek” en (dus) vrij breed van opzet: blues, rock, funk, soul en ballads. Door deze brede variatie hoort iedere bezoeker bij een Piece of Cake optreden nummers voorbijkomen die aan zijn/haar smaak voldoen. Ondanks haar korte bestaan heeft de formatie al een aardige populariteit weten te verwerven in het regionale (café)circuit. In de zomer van 2006 maakt Piece of Cake de eerste demo cd in de studio “Roy’s Kitchen” van Roy Klein Entink in Kotten. De covers die daarop staan geven een aardige indicatie van de veelzijdige repertoirekeuze van Piece of Cake.

In 2008 wordt onze zoektocht naar een toetsenist eindelijk beloond. Hans Hakvoort de oude buurjongen van Harry en mij uit de Elzenstraat komt zich spontaan aanmelden. Ik zie hem nog zo de deel opkomen van de boerderij waar wij onze repetitieruimte hadden en zowel Harry als ik keken elkaar aan met een blik : “Dat zal toch niet waar zijn…?”

Door de komst van Hans werden de geplande opname’s voor een tweede demo in het voorjaar van 2008 een waar feest. De fantastische toetsenpartijen waren een muzikale verrijking voor de sound van Piece of Cake.

Helaas krijgt Hans begin 2011 te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Dat was tevens ook het einde voor Piece of Cake. We hebben nog een half jaar lang geprobeerd muzikaal het hoofd boven water te houden maar we misten Hans. Uiteindelijk hebben we na de zomer van 2011 besloten om de stekker eruit te trekken. Joyce verhuist terug naar de Betuwe, Rick heeft genoeg van het drummen en zoekt zijn carrière in de close harmony zangwereld en Harry en ik…..? We pakken de draad weer op met de niet onverdienstelijke coverband Zerocks!

Hans overlijdt uiteindelijk in januari 2013. Ter nagedachtenis hebben we als Piece of Cake nog een akoestische versie van het nummer FaithFully van Journey opgenomen. Het was een nummer dat Hans in de oefenruimte vaak speelde maar nooit in ons repertoire terecht is gekomen. Waarom eigenlijk niet…? Nu werd het uiteindelijk bij zijn uitvaart als slotlied gedraaid. Gelukkig heeft hij het nummer nog kunnen horen!

Ik eindig dit verhaal over Piece of Cake met de woorden die Harry Kruisselbrink ooit schreef en waar ik mij volledig in herken…

Hans….de man van de mooie melodieën, van een heel eigen stijl. Ik had het grote voorrecht met mijn oude buurjongen (maar het voelde als een soort broer, gezien de muzikale verwantschap) in “Piece of Cake” en “Instead of Flowers” te spelen…….. Hem vergeten? No way, en dat gaat ook niet lukken: hij en de herinneringen aan hem hebben zich rotsvast in mijn hoofd genesteld……en dat is een zegen.