Moustache Mouseband 
(februari 1994)

Een vondst en een groot succes! Nodig elf, locale vocalen uit, zet ze voor vier doorgewinterde muzikanten, trommel de plaatselijke Bob de Rooy als presentator op – liefst op pantoffels- en noem het evenement:

“Het Eerste Winterswijkse Zingfestival”

Het initiatief kwam van Bert te Kempel en mij. Wij hadden duidelijk het gevoel, dat er meer gedaan moest en kon worden met de Winterswijkse muzikanten. Nadat wij elf zangers en zangeressen hadden benaderd zijn we aan de slag gegaan. Het was zeker niet de bedoeling dat de vocalisten hun eigen band meenamen. Daar hadden wij zelf middels de oprichting van de gelegenheidsformatie de Moustache Mouseband al voor gezorgd. Samen met nog twee andere muzikanten, Felix Amahorseija en Thijs Brinks, waren dat degenen die de vocalisten zouden begeleiden. In niet minder dan twee weken werden maar liefst 35 nummers ingestudeerd. De korte voorbereidingstijd was zeker niet te horen gezien de enthousiaste reacties van het publiek dat massaal (ca. 500 bezoekers) naar Moustache was gekomen.

affiche-mouseband

De vocalisten waren:

Raymond Ubbink(ex-Mahlangu)
Sander Geurink(Juba)
Henk Veen(Bekieketoe)
Patrick Hallink(Honeymoon in Beirut)
Toon Schenk(ex-Spitfires)
Judith Bouwman(Wet Set)
Bernd Nijman(Crazy Company)
Siep Geurink(ex-Junid Six)
Hellen Hallink(ex-Junid Six)
Ans Tolkamp(Crazy Company)
Hans Assink(Big L & the Bundy’s)

Kang Ming Ling was er deze keer niet om te zingen, maar om de presentatie te verzorgen. Dat deed hij in de gedaante van “the one and only Winterswijkse” Bob de Rooy. Al met al een zeer geslaagd muzikaal uitstapje op zondagmiddag 27 februari. En het werd nog heel laat die avond eehhh…. nacht!