HiHatt
(zomer 1984)


In het voorjaar van 1983 valt definitief het doek voor de bekende band Planet Wave. Na verloop van tijd krijgen de vrienden Tonny Kamperman, Wencho Thé en Bert Tolkamp echter toch weer behoefte om af en toe samen ongecompliceerd tejammen“. Tijdens een deelname aan de door Bert Heideman (oud Suspender en Junid Six) georganiseerde maandelijkse jamsessions in de kelder van Eucalypta (december 1983), wordt het trio opgemerkt door Han van de Laar. De beroepskracht van het sociaal cultureel centrum boekt het gelegenheidstrio spontaan als voorprogramma van de bekende Nederlandse band Powerplay op 14 januari 1984. In twee weken tijd worden er vijftien nummer ingestudeerd en wordt de naam Hihatt in het leven geroepen. Tevens wordt Ton Ariës (sax, toetsen) gevraagd als gastmuzikant.
Na het optreden gaat ieder weer zijns weegs. Tonny gaat bijvoorbeeld in Nijmegen met onder andere gitarist Huijb Oskam spelen (lees: repeteren) in de band van Maarten Peters (ex-Frank Boeijen Groep). In juli 1984 worden de jongens van Hihatt weer opgetrommeld voor een tweetal optredens op een popfestival in Meddo en in de Chi-Chi-Club. Om het drietal te completeren worden de in Aalten woonachtende Hans Jurgen Grevinga (toetsen) en ik (gitaar) als gastmuzikanten opgetrommeld.

Het zeer gevarieerde repertoire is een mengeling van rock, blues, soul, funk en new wave. Covers van onder andere Joe Jackson, Vitesse, Roy Buchanon, ZZ Top en Nik Kershaw worden afgewisseld door eigen composities.

1. Always be your child

2. Sunday Papers

De nummers “Always Be Your Child” en Bert’s compositieRidin‘ On The Night Train” zijn in 1985 opgenomen als demo door de band Junid Six. Het vertrek van Tonny naar de bekende Top 40 band Free Sense in augustus ’84 betekent het einde van het Hihatt avontuur(tje). Vrij kort daarna worden Bert Tolkamp en ik bij Junid Six ingelijfd.

(bron : Stichting PAL)