Dr. Bob
(1978 – 1979)

Dr. Bob wordt in 1978 opgericht als huisorkest van jongerensocieteit de Chi Chi Club. De naam is ontleend aan een act uit de Muppet Show, waarin Rowlf the Dog de chirurg Dr. Bob speelt. Na enkele try-outs voorziet de Chi Chi Club de groep van versterkers, met als voorwaarde dat ze daarmee vier keer per jaar een avondvullend programma verzorgen. In de jaren dat ik daarin speelde bestaat het repertoire voornamelijk uit covers van Neil Young, The rolling Stones , Sweet ‘d Buster en dergelijke. Door het populaire repertoire en het feit dat alle leden – en vooral ook de zangeressen – clubleden waren, zijn de optredens erg succesvol.

De bezetting in die periode bestond uit: Rob Hogeslag (zang) * Gé van Dam (bas) * Henk Zijlstra (drums) * Hennie Willemsen (gitaar) * Ben Veurman (gitaar) * Annet Wamelink (dwarsfluit en achtergrondzang) * Carla Donkers, Astrid te Wieske en Conny van Dam (achtergrondzang).

In de zomer van 1979 treden Huijb Oskam en Lené te Voortwis toe tot de groep en wordt er dan ambitieus gerepeteerd op de boerderij van de familie van Dam in het Woold. Aangezien mijn studie in Wageningen de nodige tijd ging vragen en Dr. Bob in Huijb een meer dan waardige vervanger voor mij had gevonden heb ik de band in 1979 verlaten. Dat schooljaar 1979-1980  heb ik mij volledig op de studie gericht en heeft mijn gitaar spelen in bandjes op een laag pitje gestaan.

Note: Huijb Oskam gold in het begin van de jaren ’80 als een grote belofte op muzikaal gebied. Hij speelde die tijd onder andere met Robert Jan Stips en Maarten Peters. Hij bezocht enkele conservatoria en heeft in die tijd als studio muzikant vele opnames gemaakt.

Toen ik in 1984 terugreed van mijn stageadres in Ruurlo naar huis was er een interview op radio Hilversum 3 met een gitarist uit Groningen die net ‘Gitarist van het jaar 1984’ was geworden. Toen de radioverslaggever aan hem vroeg hoeveel waarde deze titel voor hem had antwoordde hij: “Niets, zolang er ene Huijb Oskam in Nederland rondloopt!”