DisCover 
(2014 – 2015)

De energie die er in Zerocks zat wilde ik eigenlijk wel vasthouden en voortzetten. Gelukkig vond ik in Theo Plekenpol en Herman Wiggers medestanders. Die avond op het terras dat Zerocks uiteenviel hadden we Arnold Kos (ex-Juba) na een telefoontje alweer bereid gevonden om te gaan bassen. Ik heb de volgende dag Jeroen Swienink (ex-Tsja) benaderd, die na een aantal mislukte pogingen om weer een band te beginnen zijn drumstokken letterlijk aan de wilgen had gehangen. Een week later stonden we dus alweer in de oefenruimte te knallen. De band wordt later nog aangevuld met de zangeres Mayel van Hoogstraten en DisCover was een feit.

Het eerste optreden van de band is in januari 2015 in een ‘uitpuilend’ café De Buurvrouw. Ik heb nooit geweten dat er zoveel mensen op een vierkante meter konden. 🙂

Dat jaar wordt er nog redelijk vaak gespeeld met als noemenswaardige hoogtepunten het optreden in Schüttdorf (Duitsland) in het clubhuis Black-7-Station van de motorbende Nomads (super aardige mensen trouwens!) en het optreden op 2e Volksfeestdag op het Willinksplein.

Dit optreden op het Willinksplein was letterlijk en figuurlijk een ‘knaller!’ Om zes uur ’s avonds klonken de laatste noten van onze toegift ‘Purple Rain’. Vijf minuten later legt de zanger Herman Wiggers  een ‘blindganger’ onder de band. Die bom kwam vijf dagen later op onze reguliere oefenavond echter in alle hevigheid tot ontploffing, waarbij ik alleen maar dacht: “What the fuck is this!” Een niet te beschrijven moment waarbij iedereen beschamend maar vooral beschadigd achterbleef. In mijn muzikale loopbaan heb ik veel meegemaakt, maar dit hoop ik nooit meer mee te maken.