Back2Basic 
(voorjaar 2016)

Of de naam van deze gelegenheidsband nu CoverBack 2Basic, 4-Alice, 4-Alice and Friends of 2Basic was dat weet ik niet. Wel heb ik begrepen dat er nogal wat gevoeligheden lagen rondom dit onderwerp met een ex-lid van de band. Voor mij was het gewoon (letterlijk en figuurlijk) Back2Basic. Ouderwets knallen samen met Ariën ten Haaken (gitaar), Joop Taihuttu (bas), Edwin Rutgers (drums) en Elise Nijman (zang).

h

In februari 2016 kreeg ik een telefoontje van Joop Taihuttu of ik zin had om mee te doen met een optreden van deze band in het voorprogramma van de Dire Straits. Leek me hartstikke leuk! De band repeteerde op de meest bijzondere plekken variërend van kerkzaaltjes tot verbouwde varkensschuren. De ammoniak geur van de varkens was bij dit laatste oefenhok zo penetrant dat zelfs de lucht in de gitaar ging zitten. Het had zijn charme en de dijk van een stem van zangeres Elise Nijman deed het voorgaande al gauw vergeten.
Met een soort van try-out op 16 maart 2016 bij Radio Ideaal hebben we onze oefen inspanningen aan de luisteraars van deze lokale omroep ten gehore gebracht. Ik bewaar er goede herinneringen aan want het was leuk om te doen maar vooral supergezellig.

Het optreden waar het allemaal om te doen was vond plaats op 18 maart 2016 in het voorprogramma van de Zweedse Dire Straits Tribute Band in de Hofnar te Aalten. Een leuke ervaring!

note: Het optreden van de Dire Straits Tribute Band was trouwens geweldig!